HJEM > RYDDETIPS

Har du spurt deg selv disse 5 viktige spørsmålene?

Orden og system kan for mange være en stor utfordring i hverdagen - det kan både være vanskelig å gjennomføre, men også å opprettholde. Vi har ofte ting vi ikke trenger, som gjør det uoversiktlig og rotete. Vi har derfor skrevet noen regler som kan hjelpe deg å kvitte deg med ting du ikke trenger – enten det bør kastes, selges eller gis bort.Spør deg selv disse 5 viktige spørsmålene:

1. Trenger jeg det? Det er mange ting du har som du bruker og trenger. Det er kanskje ikke yndlingstingen din, men det er nyttig i hverdagen. Det kan for eksempel være en vannkoker eller lignende. Trenger du gjenstanden kan den få bli.

2. Bruker jeg det noen gang? Det er ikke alt du bruker like ofte, men det er likevel viktig å ha. Det er derfor lurt å spørre deg selv om du i det hele tatt bruker det noen gang, eller om det kun blir værende fordi du kanskje en gang kunne tenke deg å bruke det? Hvis svaret er at du kanskje en gang... da samler det kun på støv og noen andre kunne nok heller hatt bruk for det.

3. Ønsker jeg noen gang å bruke det? Det er mange ting man kanskje ser for seg å bruke en eller annen gang. Det kan for eksempel være en treningsmaskin, bakesett, strikkesaker og lignende. Du hadde kanskje en god mening med det, men om sannsynligheten for at du noen gang kommer til å bruke det er liten, bør du la det gå.

gammelt servise

4. Liker jeg det? Okei, svar helt ærlig! Hvis du virkelig liker det så beholder du det. Du skal selvfølgelig ta vare på ting som gjør deg glad, men om du er usikker så gå tilbake til huskeregel nummer 2. Bruker jeg det noen gang?

5. Har det en sentimental verdi for meg? Prøv å tenk på hvor viktig den tingen er for deg. Det er selvfølgelig greit å ta vare på ting som betyr noe for deg, men du må vurdere hvor mye du ønsker å ta vare på den - sånn at ikke alt tar overhånd. Det kan være lurt at alle i familien har en minneboks hver, med spesielle ting som betyr noe for en.

Lykke til med organiseringen! Vi er sikre på at du klarer det, og heier på deg!

25 kommentarer


 • Trine Vestnes Hanssen

  Interessant lesing….og tankevekkende for ei dame i 60-årene😳Vi vokste opp med at ingenting skulle kastes og at alt kunne komme til nytte en dag. Samtidig er vi barn av generasjoner med stigende økonomi og stadig flere ting. Dette må bli et krasj🥴når de som har samlet og samlet går bort og vi ikke klarer å kvitte oss med noe. Da ender vi med tre generasjoners middagsservicer og tekoppen ….og mye mer. Så nå skal jeg prøve å stille meg disse viktige spørsmålene og håpe at noen andre ser nytte i det som har stått ubrukt i mine skap i opptil 30 år. Takk for tipsene👋🏻


 • Eva

  Prøver å halda orden – men kan nok bli enda bedre 🤩


 • Jeannett Horne Storhaug

  Kjenner meg igjen i nr 2 ja 🙈
  Elsker å få orden, og da er det viktig å kvitte seg med ting. Liker også godt serier som omhandler rydding, som Rydderevolusjonen 😃 Veldig inspirerende!


 • Iben

  Ofte det som en egentlig aldri bruker, men som er arvestykker eller har affeksjonsverdi, som er vanskeligst å kvitte seg med.


 • Eline

  Dette var en tankevekker🤭 Det er altfor lett å tenke at “jeg får nok bruk for det en gang”. Nå må jeg ta en gjennomgang i skapene mine og være litt strengere med meg selv♥️ Takk!


Send oss en kommentar

Vi leser og publiserer alle kommentarer fortløpende 🩷

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.