HJEM > RYDDETIPS

Hvordan starte organisering av garderoben din

En skikkelig opprydning i garderoben er ikke for sarte sjeler. Det er ofte et organiseringsprosjekt fullt av følelser og beslutningsvegring. Du tror at du har kommet en god vei, helt til du finner en kjole du brukte på en spesifikk event eller en genser du hadde på deg hver dag når du var gravid med de førstefødte. Og til og med når du kommer deg igjennom de hindringene, kommer du kanskje over klær som tvinger deg til å se på størrelsen du var for 10 år siden. Men hvis du setter deg noen mål, og har noen regler, så kan du komme deg seirende ut på andre siden relativt uskadd. 

ryddig hvit garderobe

1. Første regel når du skal begynne på klesskapet ditt er å ikke si det til noen. Ikke til vennene dine som vil prøve å få fingrene sine på dine rester. Ikke med svigermor som vil komme innom for å sjekke om alt hun har gitt deg fortsatt henger i skapet. Ikke med datteren din som vil få deg til å beholde noe gammelt som hun kan arven en dag - som hun aldri kommer til å være interessert i når den dagen kommer. Og hvis du er gift, vil du ABSOLUTT ikke snakke om det med ektefellen, fordi han eller hun vil mest sannsynlig sjekke fremgangen og irritere deg helt sinnsykt.

2. Vær realistisk. Vi kan ikke understreke dette nok. Hvis du finner en low-waist jeans fra dine før-graviditets år, bare si farvel.

3. Følg magefølelsen. Hvis du av en eller annen grunn ikke liker noe i klesskapet ditt, så vil du mest sannsynlig ikke vokse deg inn i å like det. Og du vil heller ikke at klær du ikke liker skal oppta dyrebar plass i klesskapet ditt. 

4. Bli kvitt skyldfølelsen. Uansett om noen har gitt deg noe, eller om du brukte for mye penger på noe og føler deg dårlig for å kvitte deg med det - IKKE FØL DEG DÅRLIG! Du burde heller føle deg dårlig for at noe du egentlig ikke liker bruker opp dyrebar plass i klesskapet ditt. I stede kan du heller selge det, donere det bort til noen som trenger det, eller gi det til noen venner som ønsker det. Alle disse forslagene er bra, og ingen innebærer at du skal spare på noe som er unødvendig.

5. Ingen retur. Når du først har valgt å kvitte deg med noe kan det ikke bli lagt tilbake inn i klesskapet. Vær sterk, og hold donasjonshaugen hellig.

garderobeskuff filbretting

2 kommentarer


  • Caroline

    Jeg er enig med deg, Anita! Men det vanskeligste er å starte – når du først er i gang så blir det enklere og enklere ;) Klem fra Boxo-Caroline


  • Anita Kristin Skofterud Pedersen

    Jeg er sååå enig i alt sammen, men å realisere det,er sååå vanskelig 🤫🤫🤫


Send oss en kommentar

Vi leser og publiserer alle kommentarer fortløpende 🩷

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.